Pavadinimas Studijų, mokymo programų ir kvalifikacijų registre – Konditerio modulinė profesinio mokymo programa.
Valstybinis kodas – P43101302 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui,
Trukmė ir/ar apimtis – 1,5 m.; 90 kr.
Suteikiama – konditerio kvalifikacija.
Konditerio modulinė profesinio mokymo programa yra skirta kvalifikuotam konditeriui parengti, kuris gebėtų savarankiškai gaminti konditerijos gaminius, parinkti žaliavas ir jas paruošti gamybai, maišyti tešlą ir ruošti konditerinius pusgaminius, gaminti miltinę, kreminę ir cukrinę konditeriją ir puošimo elementus.
Būsimo darbo specifika. Asmuo, įgijęs konditerio kvalifikaciją, galės dirbti restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, konditerijos cechuose, kaimo turizmo sodybose. Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Dirbama pamainomis. Darbe naudojami mechaniniai ir automatizuoti konditerijos gaminių įrenginiai, įrankiai ir priemonės, technologijos kortelės, elektrinė viryklė, valymo priemonės. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.
Programa apima penkias konditerio veiklos sritis:
• Darbo vietos paruošimas,
• Nemielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba,
• Mielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba,
• Konditerijos pusgaminių ir puošimo elementų gamyba,
• Kreminės konditerijos gamyba.
Pasirinktinai konditeris gali įgyti vieną iš papildomų kompetencijų:
• Gaminti šakočius,
• Gaminti desertus,
• Gaminti rankų darbo saldainius.