SVEČIAI IŠ UKMERGĖS TECHNOLOGIJŲ IR VERSLO MOKYKLOS

238 Views

Gegužės 24 -28 dienomis Utenos RPM centre viešėjo Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos būsimieji virėjai, lydimi profesijos mokytojos Gražinos Čepurnienės. Mokymai įgyvendinant projekto „PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ ĮGIJIMAS UTENOS MAISTO PRAMONĖS SEKTORINIAME PRAKTINIO MOKYMO CENTRE“ Nr. 09.4.1-ESFA-T-736-02-0008 veiklas vyko mėsos pusgaminių gamybos laboratorijoje. Dirbant su mėsos pusgaminiais, ypatingas dėmesys skiriamas saugiam darbui su  įrenginiais, pjaustymo įrankiais. Mokiniai apsirengė specialiais apsauginiais drabužiais, buvo supažindinti su darbo saugos taisyklėmis. Susipažinę su įrenginių veikimo principu, naudodamiesi  technologinėmis kortelėmis, mokiniai gamino įvairius mėsos pusgaminius – kiaulienos suktinukus, maltinukus, paniruotus kumpio kepsnelius, kiaulienos vyniotinį su daržovėmis, kiaulienos vėrinukus, mėsiškas pynutes, įvairius patiekalus iš kiaulienos sprandinės ir kumpio. Ukmergiškius mėsos pusgaminių gaminimo subtilybių mokė ne tik  Utenos RPM centro mokytoja metodininkė Ramunė Ražanskienė, bet ir mėsininkai iš Austrijos – Alfred Biedermann und Johann Krassnig, kurie dalinosi mėsos sūrio gamybos pagal austrišką technologiją paslaptimis. O kaip gi be garsaus Vienos šnicelio, kuris buvo ruošiamas ir patiekiamas pagal senas austriškas tradicijas. Mokymus vainikavo patiekalų pateikimas ir degustacija. Svečiai iš Austrijos gyrė Utenos RPM centro šiuolaikinę sektorinio maisto pramonės centro įrangą, puikią centro mokytojų kvalifikaciją  ir džiaugėsi mokinių nuoširdžiu darbu ir susidomėjimu. Pasibaigus mokymams, visiems mokiniams buvo įtekti pažymėjimai. Svečiai iš Ukmergės dėkojo Utenos RPM centro mokytojai metodininkei  Ramunei Ražanskienei ir specialistams iš Austrijos  Alfred Biedermann und Johann Krassnig už suteiktas praktines žinias gaminant mėsos pusgaminius. Mokytojos metodininkės Ramunės Ražanskinės  teigimu, tokie mokymai prisideda prie profesinio mokymo kokybės gerinimo ir patrauklumo didinimo.

Praktiniai mokymai organizuoti įgyvendinant projektą „PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ ĮGIJIMAS UTENOS MAISTO PRAMONĖS SEKTORINIAME PRAKTINIO MOKYMO CENTRE“ Nr. 09.4.1-ESFA-T-736-02-0008

lt_LT