Naujus mokslo metus Utenos RPM centro bendruomenė pradėjo edukacine išvyka –keliavo į Anykščius, iš kurių Siauruku riedėjo į Troškūnus. Programoje – pagal prof. Rimvydo Laužiko knygą „Istorinė Lietuvos virtuvė“ sukurta kulinarinė kelionė po XIV–XVI amžius, skanaujant tai, ką valgė ir gėrė Lietuvos didikai, bajorai, miestiečiai ir valstiečiai. Dalyviai sužinojo, kaip formavosi nacionalinė virtuvė ir valgymo kultūra, koks to laikmečio etiketas, išgirdo linksmų istorijų, aistringai žaidė viduramžių stalo žaidimus, džiaugėsi dovanomis. Išraiškingos dainos, šokiai ir gyva netradicinių muzikos instrumentų kapela – linksmiausia edukacijos dalis, ne tik pakėlusi nuotaiką, bet ir įkvėpusi kūrybiniams sumanymams, naujiems darbams.
06
Sep