Pamoka-projektas „Itališko sūrio kelionė ant lietuviško stalo“

2018 m. lapkričio 27 d. Utenos RPMC sektoriniame maisto pramonės centre vyko pamokos-projekto „Itališko sūrio kelionė ant lietuviško stalo“ finalinė dalis – degustacija. Profesijos mokytojos Rima Kublickienė, Greta Keraminaitė, Aida Tuzienė, Rita Leikuvienė ir Stanislava Šiaučiūnienė kartu su mokiniais pristatė patiekalus, kuriuos išmokė gaminti svečias iš Italijos pienininkas Raffaele Antonio De Feudis, praeitą savaitę vedęs mokymus pagal Erazmus+projektą „Ateitis – mano rankose.“ Mokymų metu buvo gaminami įvairių rūšių minkšti ir kieti sūriai. Direktoriaus pavaduotojos ugdymui Loretos Baltuškienės teigimu, pamokos-projekto tikslas – supažindinti mokinius su minkštų (mocarelos) sūrių gamybos technologija, degustuoti mokymų metu pagamintų sūrių ir paragauti šiais sūriais pagardintų gaminių: salotų, pyragėlių, pyrago –  buvo sėkmingai įgyvendintas, o bendradarbiaujant su kitų šalių specialistais gaunama profesinė patirtis labai vertinga.

Daugiau nuotraukų matysite čia>>>