ATVIRA PAMOKA-PROJEKTAS „MAISTO GAMINIAI SENOVIŠKAI IR NAUJOVIŠKAI“

2019 m. kovo 7 d. Utenos RPMC sektoriniame centre vyko atvira pamoka-projektas „Maisto gaminiai senoviškai ir naujoviškai“. Pamokos tikslas – puoselėti tautiškumą, tradicinių bei tautinio paveldo gaminių gamybos tradicijas, siejant su šiuolaikinėmis technologijomis ir gamybos aktualijomis. Pamoką-projektą organizavo profesijos mokytojos metodininkės Ramunė Ražanskienė, Viktorija Baltuškienė, vyr. profesijos mokytojos Asta Jurkštienė, Rima Kublickienė ir Mo-18, Mo-18 T, Mp-16, Ko-18, Ko-18 T, Mr-18 grupių mokiniai. Profesijos mokytojų teigimu, šią pamoką-projektą pristatyti pasirinkta neeilinė diena – Kovo 11-osios, LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO, išvakarės. Lietuvos žmonės – gilias tautiškumo tradicijas turinti ir darbšti tauta. Tradiciniai maisto gaminiai jau yra žinomi ir vertinami nuo senų senovės. Lietuviai išdidžiai gali pasigirti pasauliui lietuvišku varškės sūriu su kmynais, kaimišku skilandžiu ar kvapnia rugine duona. Tačiau technologijos labai sparčiai žengia į priekį, maisto gamybos rinkoje atsiranda daug naujovių, todėl turime išmokti gaminti gaminius, panaudodami technologijos naujoves, naujas žaliavas ir medžiagas, tačiau negalime pamiršti ir savo senolių tradicijų. Projektas vyko visą mėnesį. Mokytojos pasidžiaugė, kad mokiniai aktyviai bendradarbiavo, rinko ir apdorojo informaciją, eksperimentavo, atliko praktinius darbus, daug diskutavo, vertino gautus rezultatus. Pristatę parengtą medžiagą ir technologinius procesus, pamokos-projekto dalyviai pakvietė svečius į „skaniausią“ pamokos dalį atsigaivinti vaisių kompotu ar sultimis ir pasivaišinti tradiciniais senoviškais ir naujoviškais rūkytos mėsos gaminiais, fermentiniu ir varškės sūriu, pyragu „Skenduolis“ ir rugine duona.

Daugiau nuotraukų matysite čia>>>