Projektas-degustacija „Gardžiai kvepiančios Velykos svečiuose pas Lietuvos ūkininką“

2018 metų kovo 29 d. Utenos RPMC sektoriniame maisto pramonės centre vyko projekto „Gardžiai kvepiančios Velykos svečiuose pas Lietuvos ūkininką“ pristatymas, kurį rengė maisto pramonės specialybių mokiniai ir mokytojai. Projekto tikslaspuoselėti tautinio ir kulinarinio paveldo tradicijas, gerinti maisto gaminių gamybos ir vartojimo kultūrą, domėtis Velykų valgių gaminimo istorija, tobulinti bendravimo, bendradarbiavimo bei praktinius įgūdžius. Profesijos mokytoja metodininkė Ramunė Ražanskienė pasveikino susirinkusius su artėjančiomis Šv. Velykoms, palinkėjo dvasinio tyrumo, noro ne tik pasotinti kūną, bet ir pastangų praturtinti dvasią ir pakvietė paragauti velykinių patiekalų – kepto kiaulienos kumpio, dešrelių, mėsos vyniotinio, varškės sūrio, Velykų bobos ir kitų skanumynų. Renginyje dalyvavo ir mokyklų direktorių grupė iš Ukrainos, kurie šią savaitę svečiuojasi Lietuvoje ir semiasi patirties Utenos RPM centre. Mokymo centro direktorius Zenonas Alekna dėkoja profesijos mokytojams ir mokiniams, sėkmingai įvykdžiusiems šį projektą, kurio idėjas galima bus panaudoti ruošiant šventinį stalą per didžiausią pavasario šventę  – šv. Velykas.

Daugiau nuotraukų matysite čia>>>