adult-education

Mokykloms vykdomas mokinių profesinis orientavimas, informuojama apie profesinio mokymo galimybes,  vedami patyriminiai užsiėmimai, išbandant įvairias technologijas ir susipažįstant su konkrečiomis specialybėmis.

Per technologijų pamokas praktinio mokymo dirbtuvėse, laboratorijose ir specializuotuose kabinetuose mokiniams suteikiama galimybė susipažinti su technologiniais procesais, operacijomis, technologine įranga, darbo priemonėmis.

Kviečiame bendrojo ugdymo mokytojus kartu su profesijos mokytojais  vesti integruotas ar atviras pamokas.

PRAKTINIO MOKYMO UŽSIĖMIMAI

TECHNOLOGINIS MOKYMAS

  • Įvairių pusgaminių užkandžiams ir šaltiesiems patiekalams gaminimas.
  • Duonos ir pyrago kepinių
  • Mėsos ir paukštienos pusgaminių ir gaminių gamyba.
  • Pieno gaminių gamyba.
  • Bemielės tešlos konditerijos gaminių gamyba.
  • Mielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba.
  • Konditerijos gaminių gamyba.
  • Šakočių gamyba.
  • Desertų gamyba.
  • Rankų darbo saldainių gamyba ir kt.

Užsiėmimų laikas ir trukmė derinami su mokyklų atstovais.

Bendrojo ugdymo įstaigose technologijų dalyko paskirtis – taikant aktyvaus mokymo ir mokymo(si) metodus, modernias darbo, informacijos valdymo, medžiagų pažinimo ir apdorojimo technologijas kūrybinėje veikloje, atsižvelgiant į mokinių poreikius ir gebėjimus, sudaryti sąlygas visiems mokiniams įgyti gyvenimui būtinų (pvz., problemų sprendimo)  įgūdžių ir gebėjimų, mokytis įvairių technologijų, atrasti dominančią technologijų sritį ir, vadovaujantis dizaino principais, kurti ir planuoti karjerą.

Maisto sektoriniame praktinio mokymo centre mokiniai gali siekti technologijų dalyko programos tikslų. Mokytojai kartu su Centro profesijos mokytojais gali organizuoti integruotas ar atviras technologijų (mitybos) dalyko pamokas įvairiomis temomis:

  • Maisto gaminimo įrankiai, indai, įranga ar sistemos. Tvarka, higiena, sauga virtuvėje.
  • Pramonės, paslaugų šakos.
  • Konditerijos gaminiai, kepiniai.
  • Reprezentatyvios vaišės.
  • Lietuvos ir pasaulio virtuvės patiekalai.
  • Modifikuoti produktai, maisto inžinerija, molekulinė gastronomija, mityba ir pan.