Siūlomi moduliai būsimiems 9 kl. mokiniams:

Siūlomi moduliai būsimiems 11-12 kl. mokiniams:

Tikslas – suteikti mokiniams bendrąsias vertikalių paviršių apdailos plytelėmis bei plytelių dangos remonto žinias bei suformuoti dalykinius gebėjimus juos taikyti, siekiant įsisavinti, praktinėje veikloje naudoti paviršiaus apdailos plytelėmis ir plytelių dangos remonto specialiąsias žinias ir technologijas. Baigus mokymo programą numatomi pasiekti rezultatai – programos dalyviai įgis profesines kompetencijas: klijuos, remontuos vertikalius paviršius plytelių danga, paruoš apdailinamą plytelėmis vertikalų paviršių.

(307320011) 10 kreditų, 220 val. po 3 pamokas per savaitę.

Mokiniai mokosi gaminti, dekoruoti ir patiekti šiuos desertus: virtų ir keptų vaisių, uogų saldžiuosius patiekalus, drebučių desertus, kremus, kisielius, putėsius, pudingus, suflė, karštus desertus, desertinius blynus, blynelius, ledus. 

(310131342) 5 kreditai, 110 val. po 1-2 pamokas per savaitę.

Mokiniai mokosi gaminti vieno kąsnio užkandžius, sumuštinius, mėsos, žuvies, daržovių užkandžius, šaltus žuvies, silkių, mėsos, paukštienos patiekalus, šaltų subproduktų patiekalus, šaltus pieno, kiaušinių produktų, drebutinius patiekalus, salotas ir mišraines, garnyrus iš kruopų, makaronų ir miltų, daržovių, derinti garnyrus prie pagrindinio patiekalo, kurti puošybos elementus šaltiems užkandžiams dekoruoti, derinti spalvas. 

(310131339) 10 kreditų, 220 val. po 3 pamokas per savaitę.

Mokiniai mokosi gaminti drebutinius, karštuosius, užšaldus desertus, parinkti desertams tinkamus indus, gaminti puošybos elementus ir desertus patiekti. Taip pat mokosi gaminti, komponuoti, dekoruoti ir pateikti šiuolaikinius desertus, naudoti naujoviškas žaliavas ir pusgaminius. 

(4101382), 5 kreditai (110 val.), po 1-2 pamokas per savaitę.

Mokiniai mokosi parinkti medžiagas ir priemones vidaus degimo variklių techninės priežiūros darbams atlikti (aušinimo skysčius, alyvas, plastinių tepalus, sandarinimo medžiagas), atpažinti ir nustatyti vidaus degimo variklių gedimus pagal išorinius požymius bei naudojant diagnostikos prietaisus ir įrenginius, atlikti vidaus degimo variklių techninę priežiūrą ir remontą, naudojantis gamintojo instrukcijomis ir laikantis darbo saugos bei aplinkosaugos reikalavimų, šalinti vidaus degimo variklių gedimus, atlikti vidaus degimo variklių montavimo, derinimo ir reguliavimo darbus. 

(407161692), 15 kreditų (330 val.), mokymosi laikas per 2 mokymosi metus po 2-3 pamokas per savaitę.

Mokiniai gebės: Apibūdinti elektros įrenginių sandarą ir techninės priežiūros darbus. Parinkti medžiagas ir priemones elektros įrenginių techninės priežiūros darbams atlikti. Atlikti elektros įrenginių techninę priežiūrą laikantis darbo saugos bei aplinkosaugos reikalavimų. Apibūdinti elektros įrenginių gedimus pagal išorinius požymius, jų nustatymo būdus, remonto priemones ir technologijas. Nustatyti elektros įrenginių gedimus naudojantis techninės būklės diagnozavimo priemonėmis. Šalinti elektros įrenginių gedimus ir juos montuoti naudojantis remontui skirtomis priemonėmis laikantis nustatytų gamintojų techninių, darbo saugos ir aplinkosaugos reikalavimų.

(407161697) 10 kreditų (220 val.) mokymosi laikas per 2 mokymosi metus po 3 pamokas per savaitę.

Mokiniai gebės: Apibūdinti internetinio puslapio turinį naudojant kompiuterinę žymėjimo kalbą. Apipavidalinti internetinį puslapį naudojant pakopinius stilių šablonus ir karkasus. Paaiškinti Python programavimo kalbos įrankius ir sintaksę. Kurti nesudėtingą programinį kodą Python programavimo kalba. Taikyti Python programavimo principus valdant SQL duomenų bazes.

(406131338), 5 kreditai (110 val.), po 1-2 pamokas per savaitę.

Mokiniai mokysis apibūdinti maisto produktus ir žaliavas, jų savybes, maistinę vertę. Parinkti maisto produktus ir žaliavas lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimui. Parinkti maisto produktų ir žaliavų apdorojimo būdus, technologinius procesus.

Mokiniai gebės apibūdinti lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų klasifikavimą, asortimentą. Apibūdinti lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gamybos technologiją. Gaminti lietuviškus tradicinius nacionalinius patiekalus, užtikrinant maisto saugą pagal geros higienos praktikos taisykles.

(4101380) 5 kreditai (110 val.), po 1-2 pamokas per savaitę.

KAIP STOTI? Prašymai teikiami informacinėje sistemoje mokausi.lt

KADA? 2025 m. birželio 2 d.–rugpjūčio 4 d.

Sutarčių sudarymas: 2025 m. rugpjūčio 7 d.–11 d.

REZULTATAI.
Baigus modulį – išduodamas valstybės pripažįstamas pažymėjimas, liudijantis įgytas kompetencijas (+sutaupytas laikas įgyjant kvalifikaciją, galimas įsidarbinamas ir atlyginimas).

Mokinys, pasirinkęs mokytis modulį, nesimoko bendrojo ugdymo dalykų: technologijų ir menų.

Mokinio individualus ugdymo planas sudaromas vadovaujantis bendrųjų ugdymo planų ir profesinio mokymo programos modulio įgyvendinimo nuostatomis (pvz. privalomi dalykai, pasirenkamieji dalykai, modulio kreditai (jų skaičius), valandų skaičius). Mokinio maksimalus savaitinis valandų skaičius neturi viršyti Higienos normų nustatytų reikalavimų.

Konsultacijas stojantiesiems teikiame: 

Gimnazijos skyriaus vedėja
Gražina Indriūnienė
Tel. +370 (389) 20648
El. p. grazina.indriuniene@utenosrpmc.lt 

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Inga Kavaliauskienė
Tel. +370 640 74420
El. p. inga.kavaliauskiene@utenosrpmc.lt