Maisto sektorinis

PRANCŪZIŠKOS KONDITERIJOS PRADŽIAMOKSLIS UTENOS RPM CENTRE

Retas kuris nemėgta saldumynų! O jeigu desertas yra meniškas ir estetiškai patiekiamas, tuomet žmogus tampa laimingesnis, šventė prasmingesnė, diena šviesesnė. Kepinys – tai meno kūrinys. Šiuo metu ypač populiarūs prancūziški putėsiniai tortai. 2024 m. kovo 26–27 d. Utenos RPM centre organizuoti mokymai pagal neformaliojo suaugusiųjų švietimo programą „Prancūziškos konditerijos gaminiai“. Du vakarus moterys gamino prancūziškus pyragaičius „Karamelinė pasaka“, prancūziškus juodųjų serbentų ir raudonųjų apelsinų bei trijų šokoladų tortus, kūrė apipavidalinamus veliūru. Jų teigimu, maisto gaminimas ir bendravimas suteikia ne tik praktinių įgūdžių, bet ir gerų emocijų! Juk konditeris prisiima atsakomybę dėl to, kaip baigsis šventinis vakaras, nes desertai dažniausiai patiekiami vaišių pabaigoje.
Susidomėjimas šiais mokymais buvo didelis, dalyvių įvertinimas – svarbus, planuojant tokio pobūdžio veiklas suaugusiems. Mokymus vedusi profesijos mokytoja Aida Tuzienė pasidžiaugė dalyvių noru išbandyti prancūzišką konditeriją.
Tuos, kurie nori tobulinti įgūdžius, gilintis į konditerijos subtilybes bei kompozicijos elementus, kviečiame mokytis pagal Konditerio profesinio mokymo programą, kurios trukmė – 1,5 metų. Priėmimas į profesinio mokymo programas prasideda birželio 3 d., prašymai teikiami informacinėje sistemoje https://lamabpo.lt/profesinis-mokymas/.