Projektai

Ukrainos virėjo–konditerio specialybės mokiniai svečiavosi Utenos RPM centre

2025 m. spalio 13–31 dienomis Utenos regioniniame profesinio mokymo centre viešėjo dešimt virėjo–konditerio specialybės mokinių iš didvyriškai kariaujančios Ukrainos. Svečiai atvyko iš Kijevo maisto pramonės ir restoranų serviso profesinės mokyklos.
Kartu su Utenos RPM centro mokiniais jie dalyvavo praktinio mokymo užsiėmimuose konditerijos laboratorijose: ruošė tešlą ir kepė nacionalinio paveldo gaminį – šakotį, kepė ir dekoravo tortus, pyragus, sausainius bei įvairius desertus. Kulinarijos laboratorijoje mokiniai gamino meksikietišką sriubą, kepė bandeles su obuolių džemu ir cinamonu, bandeles su bulvėmis ir grybais, kibinus su sūriu ir špinatais, morkų pyragą su džiovintais vaisiais ir riešutais, mėsos pyragą, kaneles, kiaušinių–mėsos vyniotinį, trijų šokoladų pyragą ir tradicinius „Zuikius“.
Kartu su centro mokiniais ukrainiečiai lankėsi UAB „Lašų duona“, „Biorina“, taip pat Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre.
Priimdami svečius iš Ukrainos, siekėme, kad jie patirtų kuo daugiau malonių įspūdžių. Mokiniai dalyvavo užsiėmimuose naujai įrengtame sensoriniame kambaryje, masažo kabinete, centro kirpėjų laboratorijoje. Laisvalaikiu lankėsi V. Valiušio keramikos muziejuje, aplankė Anykščius, Vilnių, Trakus, Kauną, Lietuvos etnokosmologijos muziejų.
Grupinis mokinių mobilumas vysta į įgyvendinant Erasmus+ programos mobilumo projektą Nr.2025-1-LT01-KA121-VET-00311936
Projektas finansuotas pagal Erasmus+ programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas