Maisto sektorinis

„ŠAKOČIO IR ŠAKOČIO PUSBROLIO“ KEPIMO EDUKACIJA PAČKĖNŲ KRAŠTO BENDRUOMENEI

2024 m. vasario 28 d. Utenos RPM centre vyko „ŠAKOČIO IR ŠAKOČIO PUSBROLIO“ kepimo edukacija Utenos r. Pačkėnų krašto bendruomenės nariams. Profesijos mokytojos Asta Jurkštienė ir Loreta Kiseliova mokė, kaip pagaminti tešlą, pasakojo, kaip vyksta kepimo procesas, akcentavo, kaip išvengti klaidų. Bekepant ir šnekučiuojantis gimė planų naujoms veikloms. Mokymų pabaigoje dalyvės aplankė ir kitas sektorinio centro maisto gamybos ir perdirbimo laboratorijas. Pasirodo, kad dar ne viskas žinoma apie modernią profesinę mokyklą mieste. Esame atviri ir kaimo, ir miesto bendruomenėms. Kartu galime įgyvendinti daug idėjų – kurti vietos bendruomenių gerovę, ugdyti jaunosios kartos sąmoningumą, puoselėti krašto tradicijas. Pačkėnų bendruomenės pirmininkės Danos Žigienės (buvusios ilgametės profesijos mokytojos) teigimu, norėtųsi, kad edukacijoje dalyvavusios moterys pabandytų kepti „Šakočio pusbrolio“ pyragą ir šiuo skanėstu papuoštų artėjančių švenčių stalą. Dėkodamos už turiningą veiklą, viešnios pakvietė aplankyti Raganų muziejų Pačkėnuose ir taip pratęsti bendradarbiavimą.